英語(yǔ)四級 學(xué)英語(yǔ),練聽(tīng)力,上聽(tīng)力課堂! 注冊 登錄
> 英語(yǔ)四級 > 英語(yǔ)四級真題 >  內容

2021年12月大學(xué)英語(yǔ)四級考試聽(tīng)力真題(一)

所屬教程:英語(yǔ)四級真題

瀏覽:

tingliketang

2024年06月28日

手機版
掃描二維碼方便學(xué)習和分享

英語(yǔ)四級真題聽(tīng)力是檢驗學(xué)生英語(yǔ)實(shí)際應用能力的重要標尺,它不僅考查聽(tīng)力理解能力,更體現了對語(yǔ)言綜合運用的挑戰。掌握真題聽(tīng)力,對于提升四級成績(jì)至關(guān)重要。本次,小編整理了2021年12月大學(xué)英語(yǔ)四級真題聽(tīng)力部分內容及答案(卷一),以供大家參考!

pexels-tima-miroshnichenko-6549352.jpg

Section A

Directions: In this section,you will hear three news reports.At the end of each news report, youwill heartwoor three questions.Both the newsreport and thequestions will bespokenonly once.Afier youhear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1with a single line through thecentre.

Questions 1 and 2 arebased on the news report you have justheard.

United Airlines has apologised for mistakenly shipping an American family's pet dog thousands of miles in the wrong direction to Japan.

The dog owner's beloved 10-year-old dog named Buddy took an unexpected 16-hour flight to Tokyo following a mix-upby the airline.

The dog owner's family are currently in the process of moving.They were meant to be reunited with the pet in their new home city in Texas.

But when they arrived at the United Airlines cargo facility in the southern U.S.state,they found a stranger's  dogwaiting in Buddy's place.

Both of the dogs had been sent to the wrong destinations on connecting flights fromDenver,with Buddymistakenly being sent toJapan instead.

Buddy was given a physical checkup when he arrived at Tokyo's International Airport.The dog was then sent back  to the U.S.on aprivatecharter jet.

“I'm so glad he's alive and coming home soon!”said the relieved dog owner.

“And an erroroccurred during the connections in Denver.We have notified ourcustomers that their pets arrived safely.We will arrange to return the pets to them as soon as possible,”a spokesperson of United Airhines said.

1.What does the news report say about United Airlines?

A)It found a pet dog on board a plane to a city in Texas.

B)It had one of its cargo planes land at a wrong airport

C)It sent two dogsto the wrong destinations.

D)It had two ofits domestic flights mixed up.

2.What did the spokesperso for United Airlines say they would do after the incident?

A)Correct their mistake as soon as possible.

B)Givethetwo petsa physical checkup.

C)Hire a charter jet to bring the pets back.

D)Send anotherplane to continue the flight

答案解析

1.C)【精析】事實(shí)細節題。新聞開(kāi)頭提到,美國聯(lián)合航空公司為錯誤地運送美國家庭的寵物狗而道歉。 接著(zhù),新聞中提到,兩只狗都被從丹佛起飛的轉接航班運送到了錯誤的目的地。因此,答案為C。

2.A)【精析】細節推斷題。新聞結尾處提到,他們已通知客戶(hù),其托運的寵物已安全抵達,接下來(lái)會(huì )盡快安排將寵物送回到主人身邊。由此推斷,他們會(huì )盡快糾正這一錯誤,故答案為A)。

Questions 3 and 4 arebased on the news report you have just heard.

Officials at Reid Park Zoo in Tucson Arizona are celebrating the birth of a baby elephant.Zoo officials say the baby was born on Monday.It is a femaleand she weighs nearly 130 kilograms.

Semba,her mother,is a 30-year-old Africanelephant.The pregnancy lasted 22 months.

Officials describe the baby elephant as “healthy,standing and nursing”.

The baby hasn't been given a name yet

Semba has given birth before.Zoo officials said during this pregnancy,she was closely monitored through physical exams and blood tests.

Dr.Sue Tygielski is the zoo's director of zoological operations.She said the clephant's birth went smoothly and that there were no complications.

Thenew baby expands the zoo's clephantherd to six.Thatincludes thebaby's parents,a sister,a brother and an adult female.

3.What do we leam about the mother clephantSemba?

A)She weighs 130 kilograms.

B)She has had babies before.

C)She was brought from Africa

D)She has a big family of six.

4.What does the report say about the birth of the new baby clephant?

A)It took 22 hours

B)It had some complications.

C)It was smooth.

D)It was monitored by Dr.Sue Tygielski.

答案解析

3.B)【精析】事實(shí)細節題。新聞中提到,母象桑巴以前生育過(guò),因此答案為B)。

4.C)【精析】事實(shí)細節題。新聞中提到,蘇·泰格爾斯 基博士說(shuō)小象出生的過(guò)程順利,并且沒(méi)有出現任何的并發(fā)癥。因此,答案為C)。

Questions 5 to7 are based on the news report you have just heard.

Thre years ago,a couple was enjoying a mealat a beach restaurant.The restaurant was built on a woodenstructure above the sea-water. During the meal,the man's wedding ring slipped off his finger.It fel throughthewooden floorboards,apparently lost forever.

Recently,the restaurant manager Ryan Krivoy decided to replace the wooden deck and hefound an old gold coin,some $100 bills and a silver wedding ring while replacing the deck.

The restaurant waitress Sasha Formica posted a picture of the ring on Faccbook. The post was shared about 5,000 times.

Three days later,the happy wife called to claim the ring.She even texted pictures of her and her husband eating there in 2017 as proof.

Therestaurant mailed the ring back to the happycouple.Meanwhile,Krivoy discovered that the gold coin was very rare.Itwas from 1855 and worth as much as $2,000.

5.What do we learn about the restaurant?  

A)It enjoyed great popularity

B)It started business threeyearsago.

C)It was frequented by newly-weds.

D)It wasbuilt above the sea-water.

6.What did the restaurant manager decide to do recently?

A)Expand his business on the beach.

B)Replace the restaurant's wooden deck.

C)Post a picture of his restaurant online.

D)Celebrate his silver wedding anniversary.

7.What did the waitress do about the recovered ring?

A)She sold it for two thousand dollars.   

B)Shetook it to the restaurant manager.

C)She posted its picture on Facebook

D)She returned it to its owner right away.

答案解析

6.B)【精析】事實(shí)細節題。新聞中提到,餐廳經(jīng)理瑞安·特雷沃伊決定更換木制甲板,因此答案為B)。

7.C【 精析】事實(shí)細節題。新聞中提到,餐廳的女服務(wù)員薩沙·福米卡在臉譜網(wǎng)上發(fā)布了戒指的照片,因此答案為C)。

Section B

Directions: In this section,you will hear two long conversations.At the end of each conversation,you will hear fowr questions.Both the conversation and the questions will be spoken only once.After you hear a question,you must choose thebest answer from the four choices marked A),B),C)and D).Then mark thecorrespondingletter on Answer Sheet I with a single lme through the centre.

Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.

W: I can't believe that duck hunting is still legal in so many parts of the world. The scientific evidence from countries like Australia,Canada and the USA clearly indicates a decline in the birds'numbers.

M:But can anyone be sure if the decline is really caused by the hunting or by dimate change?

W:It's caused by both in fact.We see more droughts in countries likeAustralia.Ducks are birds that feed and breed in areas wherethere is a lot of water,but their habitats have been shrinking in recentdecades because of the droughts.

M:And I guesswith fewer places to inhabit,they concentrate in greater numbers in few areas,which surely makes them easier targets for the hunters.

W:It does.My grandfather was a duck hunter.Hetoldmehunting ducks and geese began in the 19th century. They were easily found and plentifully available food source in farming areas,especially for poor immigrants.

M:Whatdo they use for hunting during that period?

W:They use new types of guns,andbirds could easily be shotdown inflight.And in such great numbers,their  commercial hunting of ducks and geese became an industry.Yet,there's no commercialfarming of these birdsnowadays.Their meat is hardly caten in Western countries.

M:No,duck hunting seemingly exists as the continuation of a tradition.

W:Well,ducks havenever been popular with farmers like mygrandfatheranyway because theysometimes destroy crops.In fact,farmersused to poison themin large numbers.

M:That somchow doesn'tsurprise me.Nobody places much value on the lives of these poor birds or on their meat.

8.What does the woman find unbelievable?  

A)The number of ducks hasdeclined sharply in recentyears.

B)Climate changehas little effect on the lives of wild ducks.

C)Duck meat is not eaten in Australia,Canada and the U.S.

D)Duck hunting remains legal inmany parts of the world.

9.What does the woman say has caused the shrinking of ducks habitats in Australia?    

A)Droughts.                       

B)Bushfires.               

C)Farming.                

D)Hunting.

10.Why is there no commercialfarming of ducks and geese in Western countries?

A)They are not easy to domesticate.

B)Their meat is not that popular.

C)It is not environmentally friendly.

D)It is notconsidered cost-effective.

11.What does the woman say aboutfarmers in her grandfather's time?

A)They hunted ducks as a traditional sport.

B)They killed wild ducks and geese for food.

C)They raised ducks and geese for their eggs.

D)Theypoisoned wild ducks in large numbers.

答案解析

8.D)【精析】事實(shí)細節題。對話(huà)開(kāi)頭,女士提到她無(wú)法相信獵殺鴨子在世界上很多地區仍然是合法的,因此答案為D) 。 

9.A)【精析】事實(shí)細節題。對話(huà)中女士提到,我們在澳大利亞等國家看到了更多的干早。鴨子是一種需要在水多的地方生存繁衍的禽類(lèi)。但是近幾十年來(lái),由于干早,它們的棲息地已經(jīng)越來(lái)越小了。因此,答案為A)。

10.B)【 精析】目的原因題。對話(huà)中女士提到,現在并沒(méi)有人對鴨子和鵝這些禽類(lèi)進(jìn)行商業(yè)養殖,因為在西方國家幾乎沒(méi)有人吃它們的肉,因此答案為B)。

11.D)【 精析】事實(shí)細節題。對話(huà)末尾女士提到,鴨子在她祖父那個(gè)年代并不受歡迎,原因在于鴨子有時(shí)會(huì )毀掉莊稼,因而事實(shí)上,那一時(shí)期的農民常常大量毒死鴨子。因此,答案為D)。

Questions 12 to 15 arebased on the conversation you havejust heard.

M:Okay,Miss Bright.I've finished calculating.I estimate you havebetween 210 and 240 square meters of walls and ceiling.

W: So,how much would the paint job cost?

M:That would depend on the quality of paint you choose.We carry two brands.One costs 60 cents every square  meter,and theother 90 cents.The second is guaranteed to look great for about 10 years,whereas the cheaper onewill start to dull after around six or seven years.

W:In that case,we would prefer the more expensiveoption.

M:All right,then.So including labor costs,taxes,and everything,this job would come to $3,000.

W: Um,to be perfectly honest,that's more than I expected.

M:Pleasebear in mind that the price includes moving all the furniture,and the whole task would take two days.

W:Really?Why?

M:Well,we can't paint the walls without clearing all the furniture first.So every time we paint a room,we first have to move the furniture to another room.So that takes more time.Phus,it requires two people,which works out more expensive.

W:I see.But does that mean Icould not live here in my own house during those two days? 

M:That is correct.

W:Oh well,that changes everything,I'm afraid.I would have to stay with a friend or checkinto a hotel I hadn't considered any of that.I'm starting to realize that painting my house is far more troublesome than I had anticipated.

M:This is usually the case.Mostof our clients go through the same realization.

W:I see.

M:You have my number.Please feel free to call me for any further questions.

W:Thank you.

12.Whatis the woman planning to do?

A)Have her house repainted.

B)Replace some of her old furniture.

C)Move into a newly-painted house. 

D)Calculate the cost of the paint job.

13.Whatis the woman's chief concern?

A)How long the work will take

B)How much the workwill cost.

C)How the paint job is to be done. 

D)How many workers are needed.

14.What does the woman have to do while the paint job is being done?

A)Cover upher furniture.

B)Ask some friends for help.

C)Stay somewhere else.

D)Oversee the workherself.

15.What has the woman come to realize at the cnd of the conversation?

A)Shecould have asked a friend forhelp with the paint job.

B)Painting a house involves more trouble than she thought

C)She should have repaintedherhousemuch earlier.

D)Moving her furniture is harderthan the paintjob.

答案解析

12.A)【精析】細節推斷題。對話(huà)開(kāi)頭男士說(shuō)他已計算出女士家墻壁和天花板的總面積,女士接著(zhù)詢(xún)問(wèn)了粉刷所需的費用,之后對話(huà)中提到粉刷房屋需要女士暫住別處等問(wèn)題。由此推斷,女士要重新粉刷她的房屋,因此答案為A)。

13.B)【精析】細節推斷題。在男士提到工程總費用預計需3,000美元時(shí),女士表示這比她預計的要多。 由此推斷,女士主要擔憂(yōu)的是費用問(wèn)題,因此答案為B)。

14.C)【 精析】細節推斷題。對話(huà)中提到,粉刷時(shí),女士不能住在自己的房子里,而是去朋友家里借住或者去住旅館。由此推斷,粉刷墻壁時(shí)女士要住在別的地方,故答案為C)。

15.B) 【精析】事實(shí)細節題。對話(huà)末尾,女士在意識到她還要到別處借住之后,她開(kāi)始認識到粉刷房屋比她之前想象的要麻煩得多,因此答案為B)。

Section C

Directions: In this section,yow will hear three passages At the end ofeach passage,you will  hear three or four questions.Both the passage and the questions will bespoken only once. Afieryou hear a question you must choose the best answer from the four choices marked A),B), C)and D).Then mark the corresponding letteron Answer Sheet I with a single line through the centre.

Questions 16 to 18 are based on the passageyou havejust heard.

Homework is an important part of schooling,but the purposes ofgiving children homework will change as they grow older.At the primary level,the main aim is tocultivate good habits,like learning to plan and exercising self-discipline.Duringthe secondary school years,extending what is learned at school s positively related to academic achievement,so the content of homework becomes more important.

So how can you help your childdo their best?

Creating an ideal working environment will make it easier for them to get down to their assignments quickly. Make sure it's freedf distractions,and—for primary schoolchildren at least—somewhere near you,so you can answer questions and offer encouragement.

Youprobably haveto help younger children plan their sesion,but it's important that by the end of primary school it's second nature.Get them to tll you everything they have to do.Then encourage them to establish an order in which they do work.

When there are several different assignments,make sure they begin with one they enjoy,so it seems casy to get started.It's best to take on the most difficult task second—once they're settled,but before theyget tired.

If older children have more than an hour of homework,encourage themto schedule a short break to stretch.

If you encourage them to tell you what they've learned,they'll absorb the information moredeeply and rememberit more readily.

16.What is the main aim of homework for primary school kids?

A)To cultivate good habits.

B)To prepare for secondaryschool

C)To review what is learned in class.

D)To stimulate interest in learning

17.What does the passagesuggest parents do to help their children?

A)Discuss their academic achievements with them.

B)Create an ideal study environment for them.

C)Allow them to learn independently.

D)Check their homework promptly

18.What should children do to deal with multiple assignments?

A)Finish them before they get tired.

B)Tackle the most difficult task first.

C)Start with something they enjoy.

D)Focus on the most important ones

答案解析

16.A)【精析】目的原因題。短文開(kāi)頭指出,在小學(xué)階段,布置作業(yè)的主要目的就是培養良好的習慣,比如學(xué)會(huì )做計劃以及鍛煉自律的能力。因此,答案為A)。

17.B)【精析】事實(shí)細節題。短文中提到,創(chuàng )造理想的學(xué)習環(huán)境可以讓孩子更容易盡快開(kāi)始做作業(yè)。因此,答案為B)。

18.C) 【精析】事實(shí)細節題。短文中提到,面對多重任務(wù)時(shí),要確保孩子從最喜歡做的開(kāi)始,這樣似乎很容易開(kāi)始。因此,答案為C)。

Questions 19 to 21 are based on the passageyou have just heard.

Workers at Mexican oil company will reccivea healthy incentive of almost $300 a year if they meet certain bodyweight standards.To gualify for thebonus,they must maintain a healthy wdight.Forthose who are overweight or obese,they could reccive the bonus if they reduce their weight by 10%during the year.

Some applaud the policyas fair,because itrewards both the individuals who maintain a healthy weight and those who are working towards achieving it.

But critics say the policy contradicts recommendations by many health experts,who warn that a person's weight  is influenced by genetic and environmental factors.That means weightcan be hard for individuals to control,which makes the bonus unfair.

Some experts say the policy is inconsistent with the science of what we know about body weightregulation    These experts argue that focusing on wage is the wrong approach.A more productive method of encouraging health among employees is to promote healthy behaviors. Forexample,companies can give workers gym memberships,or cncourage participation in lectures on healthy eating and living.They can also reduce sweets and provide healthier snacks in the office and healthier meals at the company canteen.Or they can give employees more time during their lunch break to exercise.These are much better and much more  productive ways for companies to move forward on their employees'wellbeing.

19.Who will qualify for the bonus in Mexican oil company?

A)Workers who meet its body weight standards.

B)Workers who can lose 30 pounds in a year.

C)Workers who try the hardest to lose weight

D)Workers who are in the top 10%of the slimmest.

20.What do critics think of Mexican oil company's bonus policy?

A)Impractical.

B)Inconsistent.

C)Unmanageable.

D)Unfair.

21.What do experts propose companies do about workers'wellbeing?

A)Offer them much fatterbonuses.

B)Improveworking environment.

C)Encourage healthy behaviors.

D)Provide free lunch andsnacks

答案解析

19.A)【精析】事實(shí)細節題。短文開(kāi)頭指出,墨西哥石油公司的員工如果達到一定的體重標準,每年將獲得近300美元的健康獎勵。為了獲得獎金,他們必須保持健康的體重。由此可知,體重達到一定標準的員工即可獲得獎金,故答案為A)。

20.D)【精析】事實(shí)細節題。短文中提到,評論家們認為, 墨西哥石油公司的獎勵政策違背了健康專(zhuān)家們的建議。這些專(zhuān)家們警告說(shuō)一個(gè)人的體重受到基因 和環(huán)境因素影響,這意味著(zhù)個(gè)人很難控制自己的體重,這使得這一獎勵政策有失公平。因此,答案 為D)。

21.C)【精析】事實(shí)細節題。短文中提到,專(zhuān)家們認為,關(guān)注工資對于改善健康來(lái)說(shuō)是一個(gè)錯誤的策略。鼓勵員工關(guān)注健康更有效的方法是提倡健康的行為。因此,答案為C)。

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

Campaigners have warned that the British govemment is not doing enough to prevent left-handed pupils from falling behind their peers.They claim that thousands of children are still being“penalized”for being left-handed.This is due to a lack of action from ministers,who've failed to take any meaningful action for years.

It isfeared that a failureto address carly-year challenges,such as poor handwriting,leads to much more serious problems down the line with thesepupils facing reduced career prospects.

Studies in recent years show that left-handed children are more likely to sufer with learning difficulties and their scores are lower on IO tests.

Campaigners feel it's strange that children in British schools are penalized because they happen to be left-handed.Theydon't understand why successive governments have failed to act on this.They want the department of education to record which children are left-handed and what their educational attainments are, sincethey make up some 10% of the population.

In early-year education,left-handed children are strugglingand making a mess of their handwriting.Educators don't know how to deal with this.In many cases,there is no active help and a lack of teacher training.Campaigners point out that a high peroentage of the prison population is left-handed.They say that these prison numbers areunusually high and ask why it is the case.

22.Why are some people criticizing the British government?

A)It has notdone enough to help left-handed children.

B)It has treated left-handed children as being disabled.

C)It has not built facilities specially for the left-handed.

D)It has ignored campaigns on behalf of the left-handed

23.What do studies in recent years show about left- handed children?

A)They are as intelligent as other children.

B)They have a distinctive style of handwriting.

C)They sometimes havepsychological problems.

D)They tend to have more difficulties in learning.

24.What do thecampaigners demand thedepartment of cducation do?

A)Punishteachers discriminating against left-handedstudents.

B)Lay more emphasis on improving children's mental health

C)Encouragestudents to developvarious professional skills.

D)Keep track of left-handed children's schoolperformance.

25.What do the campaigners want to know about left-handed prisoners?

A)How they can be reduced in number. 

B)Why their numbers are so high

C)What percentage they account for.    

D)If their percentage keeps increasing.

答案解析

22.A)【精析】目的原因題。短文開(kāi)頭提到,活動(dòng)者們警告過(guò)英國政府,他們沒(méi)有做出足夠的努力來(lái)防止左利手的孩子們落后于同伴,因此答案為A)。

23.D)【精析】事實(shí)細節題。短文中提到,近幾年的研究表明,左利手的孩子們更容易遇到學(xué)習上的困難, 而且他們的智商測試分數較低,因此答案為D)。

24.D)【精析】細節推斷題。短文中提到,他們要求教育部門(mén)記錄哪些孩子是左利手以及這些孩子的在校成績(jì),因此答案為D)。

25.B)【精析】細節推斷題。短文最后提到,活動(dòng)者們指出,監獄中左利手的人占比很高,這些監獄的數量異常多,他們想知道為什么會(huì )是這樣的情況。因此,答案為B)。


用戶(hù)搜索

瘋狂英語(yǔ) 英語(yǔ)語(yǔ)法 新概念英語(yǔ) 走遍美國 四級聽(tīng)力 英語(yǔ)音標 英語(yǔ)入門(mén) 發(fā)音 美語(yǔ) 四級 新東方 七年級 賴(lài)世雄 zero是什么意思滄州市渤海南區英語(yǔ)學(xué)習交流群

  • 頻道推薦
  • |
  • 全站推薦
  • 推薦下載
  • 網(wǎng)站推薦