中考英語(yǔ) 學(xué)英語(yǔ),練聽(tīng)力,上聽(tīng)力課堂! 注冊 登錄
> 中考英語(yǔ) > 中考英語(yǔ)聽(tīng)力 > 英語(yǔ)閱讀理解與完形填空(中考沖刺) >  第144篇

[沖刺中考]英語(yǔ)閱讀與填空:24-Friday 誠實(shí) 259詞

所屬教程:英語(yǔ)閱讀理解與完形填空(中考沖刺)

瀏覽:

2023年01月31日

手機版
掃描二維碼方便學(xué)習和分享

24-Friday 誠實(shí) 259詞

題材: 誠實(shí)  詞數: 259  建議閱讀時(shí)間: 5.5分鐘

根據文意選出能填入空白處的最佳選項。

I grew up in a community called Estepona.I was 16 when one morning,Dad told me I could drive him into a  1  village called Mijas,on condition that I took the car in to be  2  at a nearby garage.I readily accepted.I drove Dad into Mijas,and  3  to pick him up at 4 p.m.,then dropped off the car at the garage.With several hours to spare,I went to a theatre. 4  ,when the last movie finished,it was six.I was two hours late!

I knew Dad would be angry if he  5  I'd been watching movies.So I decided not to tell him the truth.when I hurried there I apologized for being late,and told him I'd  6  as quickly as I could,but that the car had needed some major repairs.I'll never forget the  7  he gave me,“I'm disappointed you  8  you have to lie to me.Jason,”Dad looked at me again.“When you didn't turn up,I called the garage to ask if there were any  9  ,and they told me you hadn't yet picked up the car.”I felt  10  as I weakly told him the real reason.

A sadness passed through Dad as he listened attentively.“I'm angry with  11  .I realize I've failed as a father.I'm going to walk home now and think seriously about  12  I've gone wrong all these years.”“But Dad,it's 18 miles!”My protests and apologies were  13  .Dad walked home that day.I drove behind  14  him all the way,but he walked silently.

Seeing Dad in so much physical and emotional pain was my most painful experience.However,it was  15  the most successful lesson.I have never lied since then.

生詞

on condition that  如果,假使,在……條件下:Let's go out then.But on condition that I pay for myself for everything.那么我們外出玩吧,但條件是我的一切花費自己承擔。

readily adv. 欣然地,爽快地:Adorno had readily agreed to do the job.阿道爾諾已欣然應允做這件工作。

attentively adv. 專(zhuān)注地,專(zhuān)心地:Listeners were taking notes attentively during her lecture.在她作演講時(shí),聽(tīng)眾們聚精會(huì )神地做記錄。

protest n. 抗議:The organization has made a formal protest against the nuclear testing.這個(gè)組織已對核試驗提出正式的抗議。

1.A.lonely B.small C.distant D.familiar

2.A.kept B.washed C.watched D.serviced

3.A.a(chǎn)greed B.planned C.determined D.promised

4.A.However B.Then C.Therefore D.Still

5.A.realized B.found out C.thought D.figured out

6.A.started B.left C.a(chǎn)rrived D.come

7.A.word B.face C.look D.a(chǎn)ppearance

8.A.find B.decide C.believe D.feel

9.A.questions B.problems C.mistakes D.faults

10.A.a(chǎn)shamed B.frightened C.nervous D.surprised

11.A.you B.myself C.me D.yourself

12.A.where B.how C.why D.when

13.A.meaningless B.useless C.helpless D.worthless

14.A.a(chǎn)sking B.persuading C.begging D.following

15.A.indeed B.a(chǎn)lways C.a(chǎn)lso D.a(chǎn)lmost

參考譯文

我在一個(gè)叫做埃斯特普那的社區長(cháng)大。當我16歲時(shí),一天早上,爸爸告訴我,我可以開(kāi)車(chē)送他到一個(gè)叫做麥加斯的偏遠小村莊,條件是我把車(chē)送到附近的一個(gè)汽修廠(chǎng)修理。我欣然接受。我把爸爸送到麥加斯,并保證下午四點(diǎn)來(lái)接他,然后就把車(chē)放到了汽修廠(chǎng)。因為還有幾個(gè)小時(shí)的空余時(shí)間,我就去看電影。然而,當最后一場(chǎng)電影結束時(shí),已經(jīng)是六點(diǎn)了。我遲到了兩個(gè)小時(shí)。

我知道,假如父親發(fā)現我是去看電影了,他肯定會(huì )很生氣。因此我決定不對他說(shuō)實(shí)話(huà)。當我匆匆忙忙趕到那兒時(shí),我為遲到而表示歉意,我對他說(shuō),我是盡快趕來(lái)的,但車(chē)需要大修。我永遠不會(huì )忘記他看我的眼神?!罢采?,你覺(jué)得你必須對我說(shuō)謊,對此我很失望?!彼挚戳宋乙谎?,“當你沒(méi)有按時(shí)來(lái)接我時(shí),我就給汽修廠(chǎng)打了個(gè)電話(huà),詢(xún)問(wèn)車(chē)是否出了問(wèn)題,而他們告訴我,你還沒(méi)有來(lái)取走車(chē)”。當我囁嚅地告訴他真正的原因時(shí),我覺(jué)得很羞愧。他認真地聽(tīng)著(zhù),一絲悲哀的表情掠過(guò)臉龐?!拔液苌约旱臍?。我意識到我做父親做得很失敗?,F在,我準備走回家,好好想想這些年來(lái)我哪些地方做錯了?!薄暗前职?,那有18英里呢!”我的抗議和道歉不起作用。爸爸那一天是走回家的。我開(kāi)車(chē)跟在他后面,一路上乞求他,但他只是默不作聲地走著(zhù)。

看見(jiàn)爸爸如此身心俱疲是我經(jīng)歷過(guò)的最痛苦的事情。然而,它也給我上了最成功的一課。從那以后,我再也沒(méi)有撒過(guò)謊。

參考答案

Friday 1.C 2.D 3.D 4.A 5.B 6.D 7.C 8.D 9.B 10.A 11.B 12.A 13.B 14.C 15.C


用戶(hù)搜索

瘋狂英語(yǔ) 英語(yǔ)語(yǔ)法 新概念英語(yǔ) 走遍美國 四級聽(tīng)力 英語(yǔ)音標 英語(yǔ)入門(mén) 發(fā)音 美語(yǔ) 四級 新東方 七年級 賴(lài)世雄 zero是什么意思成都市泰江蘭庭英語(yǔ)學(xué)習交流群

  • 頻道推薦
  • |
  • 全站推薦
  • 推薦下載
  • 網(wǎng)站推薦